Започели радови на проширењу пута на локацији „Петина земља“ у мјесној заједници „Топлик Тилава“

Данас су у општини Источно Ново Сарајево, на подручју мјесне заједнице „Топлик Тилава“, на локалитету „Петина земља“ започели грађевински радови на реализацији проширења саобраћајнице која повезује насеља Топлик и Тилаву. Почетак радова подразумјева радове на рушењу старог потпорног зида, затим проширење уског дијела саобраћајнице, изградњу новог потпорног зида, те изградњу пјешачке стазе односно тротоара и потпуно нове саобраћајнице у дужини 120 метара.

Реализацијом овог пројекта који подразумјева извођење пројектом наведених радова вриједности 180.000 КМ које изводи предузеће „Илиџа путеви“ из Источног Сарајева биће ријешен вишедеценијски проблем грађана ове мјесне заједнице који је стварао проблеме на овој путној комуникацији, током цијеле године, стварајући застој и потешкоће у саобраћају и угрожавајући безбједност учесника у саобраћају због отежане комуникације коју је стварала недовољна ширина саобраћајнице на овој дионици.

Потпуно финансирање пројекта је планирала и обезбједила општина Источно Ново Сарајево из буџетом предвиђених средстава, уз очекивање да сви радови буду изведени и окончани у року од 45 дана.

Општинска управа општине Источно Ново Сарајево моли суграђана и становнике општине за разумјевање и стрпљење због измјењеног режима саобраћаја који ће подразумјевати потпуну обуставу саобраћаја на овој дионици сваким даном од 08.00 часова до 16.00 часова, због извођења радова.

У наведеном периоду дана и током већег дијела времена извођења радова саобраћај ће се одвијати алтернативним саобраћајним правцем у правцу насеља Клек према и од новоизграђеног магистралног пута Источно Ново Сарајево – Јасик.

20160809_122626

Scroll To Top