Ново возило за ЈУ Центар за социјални рад Источно Ново Сарајево[:]

Ново возило за ЈУ Центар за социјални рад Источно Ново Сарајево[:]

Четрнаест од укупно четрдесет аутомобила колико је Амбасада Јапана у БиХ уручила Министарству цивилних послова БиХ, стигла су током викенда крајњим корисницима, тј. установама у систему социјалне заштите у Републици Српској.

У питању су возила марке „Toyota“ и дио су донације Владе Јапана која се састоји од укупно 120 аутомобила укупне вриједности од око седам милиона КМ. Остатак донације од 80 возила биће реализовано идуће године.

Донација је намијењена јавним установама у систему социјалне заштите чија дјелатност је непосредно усмјерена на пружање различитих видова помоћи најугроженијим групама грађана, а приоритете су утврдили надлежна министарства за област социјалне заштите из Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта. Донирана возила би требала побољшати мобилност установа социјалне заштите, те подићи квалитет њихових услуга на виши ниво.

У Републици Српској, возила су донирана центрима за социјални рад у сљедећим општинама: Гацко, Кнежево, Костајница, Котор Варош, Соколац, Чајниче, Калиновик, Фоча, Козарска Дубица, Дервента, Шипово, Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Петрово.

 

 

[:]
Scroll To Top