ИЗАБРАНО СКУПШТИНСКО РУКОВОДСТВО[:]

На конститутивној сједници Скупштине општине /СО/ Источно Ново Сарајево за предсједника је поново изабран Дејан Шантић /СРС – „Др Војислав Шешељ“/, за његовог замјеника Наташа Богдановић Трифковић /СНГ/, а за замјеника начелника Слободан Пајић /СП/.
На данашњој сједници именовани су и вршиоци дужности начелника одјељења и секретар скупштине.

Шантић је истакао да поновни избор на ову функцију за њега и странку представља велико признање.

Скупштинска већина је доста комотна, јер од 19 одборника већину у локалној власти чине шест одборника СНСД-а, три одборника ДНС-а са једним независним одборником и по један одборник из СП-а, СРС – „Српска у сигурне руке“, Странке за наш град /СНГ/ и НДП-а, док опозицију чине четири одборника СДС-а и један ПДП-а.

15321538_1467270313303069_1015855602_o

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изразио је наду да ће ова скупштина радити још боље него претходна и задовољство што је формирање власти окончано у законском року и без тензија.

Ћосић наглашава да странке које су у већини у локалној власти треба да буду свјесне обавеза које су пред њима, а да је опозиција ту да на најбољи могући начин исправља грешке, којих увијек има.

Према његовим ријечима, у децембру ће бити одржане још двије сједнице Скупштине општине на којима ће бити усвојен ребаланс буџета за ову годину који неће бити умањен, већ ће бити урађене одређене прекомпозиције, као и буџет за наредну годину који ће бити између седам и осам милиона КМ.

Он је рекао да му је изазов број један у овом мандату завршетак спортске дворане и градског трга, треће саобраћајнице која је започета и инфраструктура у пословној зони.

„Под теретом смо великих обавеза према буџетским корисницима јер смо ми општина хоботница са највише пипака у граду Источно Сарајево. Највише издвајамо и за спорт, културу, невладине организације, као и за Борачку организацију, Црвени крст и обавеза нам је да тако буде и у наредном периоду, иако долази до смањења прилива средства са виших нивоа власти“, рекао је он.

15302439_1467275503302550_1139568979_o

Данашњој сједници присуствовали су народни посланик Народне скупштине Републике Српске Данијела Мрда и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац. Након завршетка конститутивне сједнице, одборници Скупштине Општине Источно Ново Сарајево су присуствовали служби у Храму Светог великомученика Георгија у Миљевићима.

Извор: СРНА[:]

Scroll To Top