Подржани нацрти ребаланса буџета за ову и буџета за наредну годину[:]

Подржани нацрти ребаланса буџета за ову и буџета за наредну годину[:]

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево данас су подржали нацрт ребаланса општинског буџета за 2016. годину у износу од 9.920.000 КМ, као и нацрт буџета за наредну годину у висини од 8.400.000 КМ.

Начелник општине Љубиша Ћосић рекао је новинарима да се кроз одређену врсту ребаланса настоји заокружити оно што су радили током године.

„Најбитнија ствар је што финансирање радова на извођењу пројекта енергетске ефикасности Средњошколског центра у вриједности од 430.000 КМ `убацујемо` у буџет, а коригујемо и још неке одређене ствари. Генерално, покушавамо да буџетску годину што успјешније завршимо“, казао је Ћосић.

Према његовим ријечима, овогодишњи буџет карактерише далеко већи проценат непореских, односно властитих прихода у односу на пореске приходе у износу од 2.620.000 КМ.

Ћосић је изразио наду да је општина успјела да задржи развојну компоненту, прије свега усмјерену у инфраструктурним пројектима.

Говорећи о буџету за наредну годину, Ћосић сматра да је реалан, иако је мањи у односу на ову годину.

„Настојаћемо да га, као и овај, извршимо до краја, односно да имплементирамо све његове ставке. Генерално, биће тешко, као што је било и у овој години“, изјавио је Ћосић.

Извор: СРНА

[:]
Scroll To Top