Делегација Српске наставља посјету Велењу[:]

Делегација Српске наставља посјету Велењу[:]

Делегација Српске у саставу министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и сарадници, настављају посјету Велењу у Словенији.

Данас ће се састати са предузетницима из Велења, посјетити Музеј рударства и Кућу минерала.

Циљ посјете делегације Српске јесте развој сарадње са компанија као што је „Горење“, али и преузимање позитивних искустава ове локалне заједнице у којој се налази термоелектрана која снадбјева највећи дио Словеније.

„Ми са њима веома добро сарађујемо. Ово је други пут да смо организовали овакву посјету, која отвара нове могућности сарадње“, рекао је Ђокић.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Златан Клокић истиче да би Српској била корисна искуства из Велења, јер су у овој словеначкој општини реализовани неки пројекти који су добрим дијелом финансирани средствима ЕУ.

Успостављање блиске сарадње Источног Новог Сарајева и општине Велење, као и унапређење привредне и других облика сарадње између ове двије општине једна је од могућности којој се нада и начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

Градоначелник Велења Бојан Контич рекао је да данашња посјета делегације из Српске представља надоградњу досадашње успјешне сарадње.

Он је додао да постоји могућност сарадње у заједничким пројектима који би били финансирани средствима ЕУ.

Ćosić Slovenija2

[:]
Scroll To Top