Aмбасадорица Републике Бугарске у посјети општини Источно Ново Сарајево[:]

Амбасадорица Републике Бугарске у БиХ, Њ. е. госпођа Августина Цветкова-Карабашева, боравила је данас у посјети општини Источно Ново Сарајево.

Овом приликом амбасадорица је разговарала са начелником општине Љубишом Ћосићем и његовим сарадницима. Амбасада Бугарске додијелила је општини Источно Ново Сарајево 01.12.2016. године донацију у износу од 30. 000,00 КМ, за набавку и монтажу нових столица као и за уређење сале Културног центра.

Начелник Ћосић је изразио задовољство, прије свега на изузетној сарадњи са комплетном администрацијом у амбасади Републике Бугарске, као и на подршци коју је амбасада пружила везано за пројекат на који је општина аплицирала прошле године.

„Овај пројекат је од велике користи, онога тренутка када средимо ствари у сали замјенимо столице, поред тога што ћемо добити далеко љепшу салу Културног центра, добити ћемо и могућност да више људи борави, посјећује, гледа репертоар а самим тим ће наш Културни центар и остваривати веће приходе у оквиру свог пословања“, истакао је Ћосић.

Амбасадорица је изразила задовољство, што може конкретно помоћи како би имали што боље односе и општина Источно Ново Сарајево увијек може рачунати на помоћ Амбасаде Бугарске.

Током разговора јавила се идеја да се након финалног уређења Културног центра, а поводом Дана бугарске културе и словенске књижевности, у новоотвореној сали одржи концерт бугарске фолклорне групе под називом „Вукадинов“. Планирани концерт би требао бити одржан  истога дана када ће и општина Источно Ново Сарајево обиљежити своју крсну славу и Дан општине.

Начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Ђокановић који је и вођа пројекта, информисао је присутне о техничком дијелу, као и о даљим плановима везано за реконструкцију сале.

„Ми смо пројектом предвидјели 50.000,00 КМ укупно за потребе реконструкције, тај износ ћемо подићи уз наше учешће на 80.000,00 КМ према процјени“, истакао је Ђокановић.

На крају посјете и разговора, начелник Ћосић се захвалио амбасадорици на сарадњи и поручио да је увијек добродошла.

 [:]

Scroll To Top