Почеле припреме за Олимпијаду младих 2019[:]

Градови Источно Сарајево и Сарајево врше припреме за одржавање Европског омладинског олимпијског фестивала 2019 /ЕЈОФ – ЕYОФ/, за шта су обезбијеђене финансијске гаранције виших нивоа власти, а дио средстава већ постаје оперативан, саопштено је из града Источно Сарајево.

Олимпијски фестивал ће од 11. фебруара па до 5. марта бити спонзор различитих спортских догађаја који ће бити организовани у оквиру тестних такмичења под називом „Пут до ЕЈОФ-а“.

Циљеви организације ових такмичења су промовисање Европског омладинског олимпијског фестивала, пријатељства и заједништва међу младима и спортским радницима из региона и унутар саме БиХ, популаризација скијашких спортова у БиХ, те провјеравање техничких елемената организације и њихових недостатака ради што боље организације тестних такмичења у 2018. години, као и провјера спремности борилишта.

На Двориштима на Јахорини 11 и 12. фебруара одржао се „Бијатлон куп“ у организацији Смучарског клуба „Романија“ и „Европа куп“ на Бјелашници у организацији сноуборд клуба „Фри стајл“.

Након тога, од 25. до 26. фебруара, у организацији Смучарско-планинарског друштва /СПД/ „Јахорина“ биће одржан „ФИС куп Јахорина“ у дисциплинама слалом и велеслалом, као и „Роки куп“ у дисциплини хокеј, у организацији Хокејашког савеза БиХ.

Дводневни куп у дисциплини паралел-слалом „Сребрна лисица“, у организацији Смучарског клуба „Бјелашница“, предвиђен је од 3. до 5. марта.

Зимски европски олимпијски фестивал највећи је спортски догађај за младе спортисте од 14 до 18 година, а свакако и највећи спортски догађај у БиХ, након Зимских олимпијских игара у Сарајеву 1984.године.

Улази у састав Европског олимпијског комитета, који га и организује, а под покровитељством је Интернационалног олимпијског комитета.

На њему учествује око 1.500 учесника из 50 земаља свијета.

Извор: СРНА

[:]
Scroll To Top