Инвестиционе локације и потенцијал општине Источно Ново Сарајево представљени на скупу “Дани Српске у Привредној комори Србије”[:]

Инвестиционе локације и потенцијал општине Источно Ново Сарајево представљени на скупу “Дани Српске у Привредној комори Србије”[:]

У Београду је 16.03.2017. године одржан скуп под називом “Дани Српске у Привредној комори Србије”, на којем су представљени инвестициони потенцијали локалних самоуправа источног дијела Републике Српске.

Скупу је присуствовао начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Источно Ново Сарајво, Игор Ђокановић, који је заинтересованим привредницима презентовао инвестиционе локације општине Источно Ново Сарајево.

Скуп је организовала Влада Републике Србије у сарадњи са Привредном комором Републике Србије и Привредном комором Републике Српске, као и Министарством за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске.

Скупу је присуствовао савјетник предсједника Владе Србије Владимир Божовић, који је нагласио да су приоритети Србије стабилност  у региону и унапређење економских веза, а да је овај скуп јасна потврда да се само кроз интензивну привредну сарадњу може обезбиједити бољи живот грађанима.

На скупу присутнима су се обратили и предсједници привредних комора Републике Србије и Републике Српске, те министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић

На одржаном скупу присутно је било око 100 заинтересованих компанија из Републике Србије, које су имале прилику да се упознају са потенцијалима које има општина Источно Ново Сарајево, као и остале општине у нашој регији.

На скупу у Београду инвестиционе потенцијале представили су, поред општине Источно Ново Сарајева и град Зворник, те општине: Соколац, Хан Пијесак, Милићи, Источна Илиџа, Пале, Источни Стари Град и Власеница.

 [:]

Scroll To Top