Матичној библиотеци донирана сабрана дјела Војислава Шешеља[:]

Предсједник Скупшине општине Источно Ново Сарајево Дејан Шантић уручио је 150 књига које је предсједник Српске радикалне странке Војислав Шешељ поклонио Матичној библиотеци Источно Сарајево.

„Због великог интересовања грађана Источног Сарајева, а на захтјев Матичне библиотеке, Шешељ је донирао сва своја сабрана дјела. То су научна дјела, као и дјела која описују разне историјске догађаје, али и догађаје у вези са хашким процесом и пресудом. Познато је да је Шешељ велики дио живота провео у Сарајеву, тако да је са одушевљењем прихватио да донира комплетна дјела Матичној библиотеци“, навео је Шантић.

Директор Матичне библиотеке Љиљана Кнежевић, изразила је захвалност због урученог поклона и указала је на велику заинтересованост корисника који се баве историјом, политиком, као и оних који су пратили хашки процес.

„Пошто библиотека није била у могућности да купи ове књиге, обратили смо се Српској радикалној странци да ову колекцију поклони нашој установи. Надам се да ће то бити прилика да се у будућности више истражује и да ће ове књиге помоћи да се баци ново свјетло на претходне историјске догађаје“, рекла је Кнежевићева.

08.03.2017.[:]

Scroll To Top