Ненад Вуковић нови градоначелник Источног Сарајева[:]

Ненад Вуковић нови градоначелник Источног Сарајева[:]

На конститутивној сједници Скупштине града Источно Сарајево јуче је изабрано ново градско руководство.

Функцију градоначелника у наредном периоду обављаће Ненад Вуковић (ПДП) са Пала, док ће његов замјеник бити Данко Вучетић (СДС) из Сокоца.

Новоименовани градоначелник рекао је да има велике планове и да ће, прије свега, радити на развоју града Источно Сарајево, истичући да је овај град симбол опстанка Срба на том простору због чега треба да има посебну пажњу у односу на све друге градове у Републици Српској.

„Наредни мандат биће обиљежен организацијом Олимпијаде младих у зимским спортовима 2019. године, што ће свима бити велики задатак, како да се вратимо на свјетску позорницу спортских такмичења и представљању туристичких потенцијала и свега доброг што прати организацију једне такве манифестције“, рекао је Вуковић.

Он је додао да ће се залагати за равномјеран развој Источног Сарајева, напомињући да ће посебну пажњу посветити болници Касиндо и Универзитету, као и да ће развијати двосмјерну сарадњу са Владом Републике Српске и институцијама БиХ.

За замјеника градоначелника изабран је Данко Вучетић, док је за предсједника Скупштине града поново изабран Мирослав Лучић.

За потпредсједника је изабран Винко Радовановић, а секретара Скупштине града Миодраг Ковачевић.

Лучић је у обраћању новинарима изразио наду да ће већи број одлука Скупштина града Источно Сарајево у нареденом периоду бити усвојен једногласно, истичући да се нада доброј сарадњи са одборницима опозиције, начелницима општина и Владом Републике Српске.

Изабрани одборници у Скупштину града Источно Сарајево јуче су положили свечану заклетву. Скупштина града има 31 одборника који се бира из шест градских општина, од којих општина Пале даје осам, Источна Илиџа и Соколац по шест, Источно Ново Сарјево пет, а Трново и Источни Стари град по три одборника.

У новом сазиву Скупштине града Источно Сарајево већину од 17 одборника чини Савез за промјене, а опозиција има 14 одборничких мјеста.

 [:]

Scroll To Top