Одржан састанак на тему „Пројекат водоводних мрежа“[:]

Одржан састанак на тему „Пројекат водоводних мрежа“[:]

У кабинету начелника општине Источно Ново Сарајево, данa 28.02.2017. године  разговарано је на тему даљих улагања у правцу развоја канализационе и водоводне мреже, као и о наставаку сарадње на будућим заједничким пројекатима општине Источно Ново Сарајево и КП „Водовод и канализација“.

Састанку су присуствовали начелник општине Љубиша Ћосић, начелница одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александра Дамјановић, шеф одсјека Нада Атељевић и директор КП „Водовод и канализација“ Јован Катић, са сарадницима.

Начелник Ћосић је на почетку састанка истакао, да је Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС одобрио средства у износу од 65. 000 КМ, Водоводу који је и био апликант за Пројекат водоводних мрежа.

„Оног момента када добијемо званично обавјештење да су нам одобрена средства, можемо да кренемо у радове. Наш примарни интерес, као што знате јесте био да воду доведемо до Ловачког дома на Тврдимићима и самим тим створимо услове да отворимо Ловачки дом“ рекао је Ћосић.

Представници КП „Водовод и канализација“, процијенили су да је временски рок од три мјесеца потребан за извођење њихових радова на Тврдимићима, истичући да је највећи обим посла ископ резервоара и уградња истог.

Начелник Ћосић и учесници састанка усагласили су се, да се са извођењем радова почне од 01. априла текуће године, како би крај јуна био период завршетка. На састанку се разговарало о бројним темама од заједничког интереса, између осталог начелник Ћосић је предложио директору Катићу да се крене са радовима на канализационој мрежи (локалитет Петина земља и Миљевићка кривина).

Ћосић је нагласио, да би општина Источно Ново Сарајево могла путем субвенција исфинансирати око 50. 000 КМ, за поменуте радове у договору са КП „Водовод и канализација“, и предложио да Водовод покуша направити договор са добављачима да то буде неки вид сукцесивног плаћања.[:]

Scroll To Top