Отворена изложба слика Биљане Елчић

Отворена изложба слика Биљане Елчић

Прва самостална изложба сликарке Биљане Елчић, отворена је синоћ у просторијама Културног центра Источно Ново Сарајево. Многобројни посјетиоци имали су прилику да виде 20 радова уља на платну и акварела.

Радове који су синоћ изложени, Елчићева каже да их је припремала четири-пет година и да је до сада имала 11 изложби, али истиче да јој је вечерашња најзначајнија јер први пут самостално излаже.

Елчићева наглашава да је сликање пејзажа оно што највише воли, као и све што јој прувуче пажњу и створи инспирацију.

„Заиста је респектабилно да се неко, са таквом енергијом и ентузијазмом данас бави класичним сликарством, што је веома импресивно. На Биљаниним сликама налази се један занимљив спој импресионизма, који сликама даје једну логику и заокружење“, рекао је професор Горан Јанићијевић.

Књижевник Недељко Зеленовић истиче да је умјесто класичне Биљанине биографије довољно рећи да је цјелокупно њено животно кретање ишло у правцу сликарства, и да је све сликарству било подређено.

Биљана Елчић рођена је 1960. године у Сарајеву, а од 1992. до 2009. године бавила се пројектовањем и сликањем, а у том периоду имала је четири групне изложбе.

Од 2009. до 2011. године као полазник школе иконописа имала је три групне изложбе у Источном Сарајеву и Бањалуци, да би 2011. године уписала Богословски факултет у Фочи, гдје је дипломирала 2016. године, на смјеру Црквена умјетност и сликарство.

31.03.2017[:]

Scroll To Top