Делегација ФСРС у посјети oпштини Источно Ново Сарајево

Делегација ФСРС у посјети oпштини Источно Ново Сарајево

Висока делегација Фудбалског савеза Републике Српске коју предводи предсједник Миле Ковачевић, данас је посјетила општину Источно Ново Сарајево и са представницима општине разговарала у вези имплементације пројекта „ФИФА гол“. Присутнима је презентован пројекат који подразумијева изградњу фудбалских терена чија би стартна вриједност износила 400.000 долара.

Фудбалски савез РС у склопу овог пројекта, обићи ће шест подручних Фудбалских савеза у Републици Српској који ће понудити своје локације за изградњу спортског центра. Спортски центар ће се градити на локацији која буде имала најбоље услове, као и дозволе које омогућавају изградњу.

Општина Источно Ново Сарајево овим поводом понудила је локацију на Тешановом брду гдје се налазе објекти и терени који су уступљени  Фудбалском клубу „Славија“, и на тај начин истакла кандидатуру за добијање овог значајног пројекта из области спорта.

Пројектом је предвиђена изградња два фудбалска терена са припадајућим објектима, чиме би се створили услови за играње међународних утакмица. Ово би била I фаза реализације пројекта, након које би одабране локалне заједнице упутиле писмо намјере према ФС Републике Српске. Следећи корак поводом реализације овог пројекта, јесте даља селекција као и одређивање локације за изградњу Центра.

Пројекат финансира ФИФА, уз суфинансирање локаланих заједница.

06.04.2017

Scroll To Top