Наставак постинвестиционе подршке фирмама у Општини Источно Ново Сарајево

Наставак постинвестиционе подршке фирмама у Општини Источно Ново Сарајево

У оквиру Програма постинвестиционе подршке, који се реализује кроз Сарадничку мрежу институција на свим нивоима власти у БиХ, представници општине Источно Ново Сарајево су у петак,  31.марта 2017. године посјетили неколико локалних предузећа. Циљ посјете је постинвестициона подршка компанијама у раду и даљем инвестирању, те идентификација административних, регулационих или оперативних препрека са којима се сусрећу у свом пословању.

Током посјете фирми „Кесо промет“ из Зворника, која је прошле године започела изградњу бензинске пумпе у улици В.Р. Путника у Источном Новом Сарајеву, разговарало се о тренутним пословима, проблемима и будућим плановима. Менаџер фирме Жељко Вуковић је истакао да након завршетка изградње бензинске пумпе који се очекује за тридесетак дана, компанија планира нову инвестицију – изградњу дистрибутивног центара смрзнутих производа из области пекарске индустрије. По завршетку I фазе планирано је запошљавање око 15 особа, а завршетком друге фазе и до 30 особа.

Представници општине су посјетили и самосталног привредника Ранка Гаца који се дуги низ година бави каменорезачким радовима и изградњом надгробних споменика. Тема разговора били су текући пословни проблеми са којима се сусрећу свакодневно, као и  положај занатлија. Истакнут је проблем проналажења квалификованих радника за овај посао, те проблеми који се односе на увоз основних сировина за рад.  Самостални привредници су важан дио приватног сектора општине, општина има интерес максимално помагати развој нових привредника.

Приликом ове двије посјете  представници општине договорили су  наредне активности као и нови састанак који би требао да се одржи ускоро.

Групација Свјетске банке у сарадњи са Британском амбасадом у оквиру пројеката „Побољшање инвестиционе климе и приступа тржиштима – ICAM“ и „Привлачења инвестиција и унапређења пословног окружења на локалном нивоу у БиХ – LIFE“, пружа техничку помоћ Сарадничкој мрежи с циљем подизања пословне конкурентности приватног сектора кроз смањење трошкова пословања и повећања транспарентности у раду државних, ентитетских и општинских органа управе.

06.04.2017

Scroll To Top