Руководство града у посјети општини Источно Ново Сарајево

Руководство града у посјети општини Источно Ново Сарајево

Градоначелник Источног Сарајева Ненад  Вуковић, предсједник  Скупштине града Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић посјетили су данас, општину Источно Ново Сарајево и овом приликом разговарали са начелником општине Љубишом Ћосићем и представницима општинског руководства.

Након састанка са градоначелником Источног Сарајева Ненадом Вуковићем и градским руководством,  начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да су различита виђења дио политичке борбе и политичке утакмице, истичући да руководоство општине Источно Ново Сарајево има другачије виђење функционисања и општине и града Источно Сарајево, као и међусобних односа.

Он је најавио да ће та питања бити кључна тема интензивног дијалога који ће бити вођен у наредном периоду.

„Општина Источно Ново Сарајево је мјесто гдје Град Источно Сарајево има своје сједиште, тако да смо ми подједнако домаћини у општини и граду. Ми као руководство општине смо градоначелнику Вуковићу, указали на проблеме који се тичу заједничких надлежности Града и Општине а тиште грађане Источног Новог Сарајева“, истакао је начелник Ћосић.

Он је нагласио да су током састанка размијењена мишљења о завршетку спортске дворане, питању ватрогасног дома, аутобуских стајалишта, саобраћајне сигнализације, те рјешавању проблема великог броја паса луталица.

„Питање ватрогасног дома је исполитизовано и надам се да ће бити ријешено до краја јуна измјенама Регулационог плана“, рекао је Ћосић.

Појаснивши да је проблем настао јер Регулациони план није предвидио ватрогасни дом, Ћосић је истакао да је Источно Ново Сарајево заинтересовано да тај објекат буде на територији ове локалне заједнице.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је данашња посјета руководству општине Источно Ново Сарајево реализована у оквиру плана посјете свим начелницима општина које улазе у састав града.

Вуковић је рекао да је разговарано о рјешавању питања ватрогасног дома на територији општине Источно Ново Сарајево, с обрзиром на то да је потребна реконструкција, адаптација и доградња постојећег објекта који нема адекватне услове за тај дио ватрогасне јединице, напомињући да је то питање у надлежности града Источно Сарајево.

Према његовим ријечима, разговарано је и о наставку изградње спортске дворане у Источном Новом Сарајеву, те да је потребно да Град Источно Сарајево заједно са општином донесе одлуке које ће дефинисати међусобне односе између града, који је у одређеном временском периоду уложио више од четири милона КМ, и општине која је имала одређена улагања у протеклом периоду.

„Мислим да ћемо се договорити које ћемо одлуке донијети како би откочили процес када ријеч о ‘папирологији’. Радујемо се активностима општине Источно Ново Сарајево на проналажењу средстава и затварању финансијске конструкције за завршетак спортске дворане, јер је потребно ријешити питање тог спортског објекта који се нажалост урушио 2012. године“, рекао је Вуковић.

Када је ријеч о измјени Закона о граду Источно Сарајево,градоначелник је рекао да с тим у вези немају исте ставове, али да је договорено да ће у наредном периоду разговарати о томе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll To Top