Ускоро „Street workout“ терен и у парку Гаврило Принцип

Ускоро „Street workout“ терен и у парку Гаврило Принцип

Весна Бојанић и њен син Лука из Источног Сарајева дошли су на идеју постављања једног терена за, народски речено, улични тренинг или познатије млађој популацији „Street workout“. Тим поводом су у сриједу, 10. маја, у парку Гаврило Принцип угостили екипу холандске националне телевизије која ће им у сарадњи са холандским ветеранима помоћи да остваре ову идеју.

„То је нешто што је јако потребно младима овдје, Лука мој син, је неко ко је инсистирао на свему овоме и због кога се ово и покренуло. У почетку уопште нисмо знали како, гдје, шта, имали смо пројекат али нисмо знали коме га пласирати и сасвим случајно смо дошли до Тамаре, новинарке холандске националне телевизије, и послали смо јој мејл. Oна се одушевила нашом причом и тако је све кренуло. Холандски ветерани ће финансирати „Street workout“ терен овдје у градском парку. Начелник Љубиша Ћосић нам је дозволио локацију и подржаће овај пројекат, а остало је Лукина идеја“ – истакла је Весна Бојанић, један од иницијатора овог пројекта.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић је овом приликом истакао да ће општина подржати све овакве и сличне пројекте колико буде у могућности, а који се односе на побољшање услова живота на овој општини.

„Мени је драго да се људи интересују и ово је заиста промоција, имати прилику да један наш суграђанин контактира холандску националну телевизију и да се они одазову и да овдје дођу и помогну постављање справа за „Street workout“ је заиста велика ствар. Као што сам већ рекао добро је да се људи интересују за свој животни простор, да се побољша и уљепша и ја сам зато и дошао овдје да им пружим подршку. Општина ће у потпуности подржати овај пројекат за све што буде потребно“ – истакао је Ћосић.

Лука Бојанић истиче да овакав вид вјежбања има многе предности, за које се нада да ће се допасти и осталим становницима Источног Сарајева који су заинтересовани за нове ствари, а ово види као савршен начин да се млади људи макну са улица и баве нечим здравим.

„Предности оваквог начина вјежбања су што је ово бесплатно и доступно свима, здравије је од теретане јер приликом вјежбања користите само властито тијело, а сама чињеница да је овакав начин вјежбања доста популаран у свијету мислим да ће припомоћи афирмацији „Street workout“-а и код нас“ – рекао је Лука Бојанић, иницијатор овог пројекта.

Холандски новинари који су јуче посјетили Источно Сарајево су нагласили да се надају да ће пројекат бити реализован до септембра, али да то не зависи само од њих већ и од низа других фактора као што је транспорт, царина, дозволе и слично.

„У суштини је све спремно, Лука ће нам рећи како би волио да то изгледа и онда остаје још да се то наручи, пребаци, транспортује, царини, то су неке ствари на које ми немамо утицаја“ – рекла је Тамара, једна од новинарки и чланова екипе холандске националне телевизије која је јуче посјетила Источно Сарајево.

Извор: katera.news

Scroll To Top