Потписан Меморандум који се односи на реализацију изградње два кружна тока у oпштини Источно Ново Сарајево

Потписан Меморандум који се односи на реализацију изградње два кружна тока у oпштини Источно Ново Сарајево

Начелник Општине Источно Ново Сарајево  Љубиша Ћосић и вршилац дужности директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић потписали су данас Меморандум о размијевању и сарадњи, који се односи на реализацију изградње два кружна тока у општини Источно Ново Сарајево, чија је процијењена вриједност око 500.000 КМ.

Након потписивања, начелник Ћосић је у обраћању медијима рекао да ће изградњом два кружна тока бити ријешен проблем саобраћајних гужви и повећана безбједност у саобраћају на двије кључне раскрснице на регионалном путу који пролази кроз Улицу Војводе Радомора Путника.

„За дионицу од Враца до тржног центра „Том“ се слободно може рећи да је регионална кичма која пролази кроз нашу општину. Овим пројектом ући ћемо у реализацију рјешавања проблема на раскрсницама код „Фото Васића“ и ресторана „Младо јагње“. Прва раскрсница уопште није покривена саобраћајним рјешењем који регулише саобраћај, док друга има семафор“, рекао је начелник Ћосић.

Он је додао да су потписивањем Меморандума регулисана права и обавезе обје стране, те да је општина Источно Ново Сарајево финансирала израду пројектне документације у коју је уложено око 20.000 хиљада КМ, најавивши да ће бити пружена сва неопходна помоћ „Путевима Републике Српске“ да би се што брже дошло до грађевинске дозволе.

Према његовим ријечима, предузеће „Путеви Републике Српске“ је овим меморандумом преузело на себе обавезу да финансира изградњу ових саобраћајница, а Општина ће, по завршетку радова, преузети бригу о одржавању.

Нешић се нада да ће, након добијања неопходних дозвола и завршених припремних радова, изградња ових саобраћајница почети до краја августа, те да би у том случају оба кружна тока била завршена до краја октобра, односно до почетка зимске сезоне.

Он је рекао да је иницијатива за изградњу два кружна тока потекла од начелника Ћосића и да је наишла на разумијевање у предузећу „Путеви Републике Српске“.

08.06.2017.

Scroll To Top