Акција „Хљеб од текстила“ и у Источном Новом Сарајеву

Акција „Хљеб од текстила“ и у Источном Новом Сарајеву

Хуманитарна организација „АДРА БиХ“ у сарадњи са општином Источно Ново Сарајево, промовисала је хуманитарно-еколошку акцију сакупљања кориштене одјеће и обуће под називом „Хљеб од текстила“.

Акција “Хљеб од текстила” покренута је са циљем прикупљања кориштене одјеће за особе у стању социјалне потребе, али и за рециклажу односно прераду, а новцем од продаје таквих производа обезбјеђују се намирнице за јавне кухиње.

Пројекат „Хљеб од текстила“ имплементира АДРА БиХ, а Општина Источно Ново Сарајево је пронашла и уступила локацију за постављање контејнера који ће служити за одлагање половне робе. У оквиру наведене акције постављен је контејнер за прикупљање кориштеног текстила, који се налази на паркингу испред Дома здравља у Источном Новом Сарајеву.

Донирана одјећа и обућа се разврстава, а корисницима – онима којима је најпотребније се уручује само квалитетна и исправна роба. Текстил који није задовољавајућег квалитета се прерађује и од њега израђују памучне крпе, као и други рециклирани производи, чијом се продајом обезбјеђују намирнице за јавне кухиње.

Позивају се сви грађани да донирају кориштени текстил, који им није потребан и на тај начин помогну финансирању рада јавне кухиње.

11.08.2017.

Scroll To Top