Потписани уговори о стипендирању 75 студената

Потписани уговори о стипендирању 75 студената

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић потписао је  данас уговоре о додјели 75 стипендија за студенте са подручја наше општине.

Општина Источно Ново Сарајево додијелиће стипендије студентима у износу од по 100 КМ за 10 мјесеци у академској 2017/18 години.

Начелник општине данас је честитао стипендистима и овом приликом им пожелио да у што краћем року заврше студирање, како би својим знањем помогли развоју локалне заједнице, али и Републике Српске.

„Настављамо дугогодишњу праксу и Општина је, након јавног позива за додјелу стипендија у наредној академској години, спроведеног у мају, одлучила да стипендира свих 75 студената који су се јавили на конкурс и данас са њима потписујемо уговоре“, рекао је Ћосић.

Према његовим ријечима, већина од 75 студената који су се пријавили на конкурс испунила је прописане услове, али је Општина одлучила да изађе у сусрет и неколицини њих који су се пријавили за стипендију, а нису испунили услове.

„Источно Ново Сарајево је градска општина која додјељује највише стипендија. Желим да се тиме похвалимо, али и да подстакнемо остале општине на подручју Града Источног Сарајева да помогну младима током студирања, јер су они ти који у будућности треба да развијају друштво“, нагласио је Ћосић.

01.08.2017.

Scroll To Top