У Источном Новом Сарајеву одржан хуманитарни турнир „Тројка из блока“

У Источном Новом Сарајеву одржан хуманитарни турнир „Тројка из блока“

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ организовала је синоћ у Источном Новом Сарајеву спортско-хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки, а сва прикупљена средства намијењена су социјално угроженој вишечланој породици Лаловић из Источног Сарајева.

Представник организације „Срби за Србе“ Урош Марковић изјавио је новинарима да је овај турнир у Источном Сарајеву, под називом „Тројка из блока“, ушао међу десет најуспјешнијих турнира у свијету и био „уз раме“ са Чикагом, Линцом, Фрајбургом, Београдом и Новим Садом.

Према његовим ријечима, већ са првим турниром успјели су да поставе високе стандарде, тако да су и ове године успјели да прикупе значајна средства од спонзора и донатора, као и општина које су у саставу града.

Он је навео да су на турниру имали прилику да учествују сви од три до 103 године, а као најважније издвојио је учешће дјеце.

Марковић је навео да је ове године у Републици Српској организовано 13 турнира, те да је синошњи посљедњи, али се нада да ће наредне године бити организовано више од 20 хуманитарних акција „Тројка из блока“.

„Овогодишњу сезону отворили смо у Бањалуци, 10. јуна, тако да смо за два мјесеца квалитетних турнира, квалитетне енергије и забаве успјели да прикупимо доста средстава за социјално угрожене породице„, закључио је Марковић.

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ покренула је овај пројекат, јер су увидјели да велики број дјеце из вишечланих породица живи у тешким материјалним условима и оскудијева у најосновнијим хигијенским потребама.

Извор: СРНА

Scroll To Top