Ћосић: Средствима из Србије биће финансирани инфраструктурни пројекти

Ћосић: Средствима из Србије биће финансирани инфраструктурни пројекти

Предсједник Савеза општина и градова Републике Српске Љубиша Ћосић изјавио је да се пројекти, који ће бити финансирани средствима добијеним од Србије у износу од 5,5 милиона евра, односе на изградњу обданишта, путне инфраструктуре, студентских домова, спортских дворана, тргова, као и на реконструкције пјешачких мостова.

Ћосић је рекао новинарима, након јучерашњег састанка предсједника Републике Српске Милорада Додика са градоначелницима и начелницима општина у којима ће бити реализовани пројекти из донација Србије, да су их премијер Жељка Цвијановић и министар финансија Зоран Тегелтија упознали о 15 неопходних корака који се морају предузети како би ови пројекти били реализовани.

Он каже да је овај састанак градоначелницима и начелницима помогао у смислу да локалне заједнице, у случају да неки од пројеката не може да буде финансиран средствима добијеним од Србије, у наредној буџетској години планирају средства за њихову реализацију.

Ћосић је додао да су грађани кандидатовали пројекте, који ће њима бити од користи.

Начелник општине Дрвар Горан Броћета захвалио је предсједнику Српске што је у разговору са предсједником Србије Александром Вучићем обезбиједио дио средстава за општине у Федерацији БиХ у којима у већини живе Србе.

„За четири општине са српском већином – Дрвар, Гламоч, Грахово и Босански Петровац обезбијеђено је милион евра и та средства ће бити утрошена на најбољи могући начин кроз реализацију инфраструктурних пројеката“, навео је Броћета.

Он је изразио наду да ће ова дугоочекивана помоћ бити од великог значаја за те локалне заједнице.

Извор: СРНА

Scroll To Top