Обиљежена крсна слава Предшколске установе „Патријарх Павле“

Вјерским обредом, ломљењем славског колача и пригодним програмом најмлађих, недавно отворени дјечији вртић „Патријарх Павле“ у Источном Новом Сарајеву скромно је, први пут, обиљежио своју крсну славу – Свете мученице Вера, Нада и Љубав и мајка им Софија.

Старјешина Храма Светог Василија на Вељинама, протојереј Данило Дангубић рекао је након славског обреда да је ова установа данас најтоплији дом у Источном Сарајеву у којем су свештенство Српске православне цркве и госте окупила дјечица која су сабрана у име Божије и њихових заштитница – Вере, Наде, Љубави и мајке им Софије, и у име дјецељубивог човјека – патријарха Павла“.

„Нека је благословен овај дан. Заиста је част данас бити на овом мјесту, славити са овим дивним домаћинима од којих нема бољег. Нека је благословен сваки покрет ваших руку од данас и у све дане вашег живота и нека је благословено све оно што будете овде учили ову дјецу“, поручио је протојереј Дангубић.

Он је пожелио да су увијек са дјецом молитве Свете Вере, Наде и Љубави и мајке им Софије и да их чува патријарх Павле.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић истакао је да се данас обиљежава слава која промовише све што је потребно да би живјели по начелима хришћанства и православља.

„Данас обиљежавамо крсну славу – Веру, Наду и Љубав, три ријечи које нам свима требају сваки дан. Ми смо се одлучили да ове, а и наредних година, славу прилагодимо начелима по којима је живио онај чије име обданиште носи, патријарх Павле“, истакао је Ћосић.

Ћосић је оцијенио да је данашње обиљежавање крсне славе вртића прикладно узрасту дјеце и начелима које треба да промовише ова установа, као и ономе шта је и како је радио патријарх Павле.

Он је изразио наду да ће дјеца из овог вртића понијети најљепше успомене из најранијег периода свог живота и да ће уз помоћ њихових васпитача постати добри људи.

Вршилац дужности директора вртића „Патријарх Павле“ Маја Пандуревић рекла је да се данас први пут, на скроман и једноставан начин, обиљежава крсна слава вртића који је 2. септембра отворили Његова светост патријарх српски Иринеј, предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Српске Жељка Цвијановић, уз присуство градских и локалних званичника.

Врата вртића „Патријарх Павле“ за малишане из Источног Сарајева званично су отворена 4. септембра, а његове услуге тренутно користи њих 85.

Извор: СРНА

Scroll To Top