Пуштен у рад водоводни систем у Тврдимићима

Пуштен у рад водоводни систем у Тврдимићима

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић данас је свечано пустила у рад реконструисани дио водовода на локалитету Тврдимића у општини Источно Ново Сарајево, пројекат вриједан 95.000 КМ.

„Заиста ми је задовољство што смо у прилици да данас на подручју Источног Сарајева учествујемо у низ дивних манифестација, укључујући и овај веома значајни пројекат који је животно важан и односи се на дио општине Источно Ново Сарајево којим потврђујемо да Влада Републике Српске чврсто стоји иза свих пројеката чији је циљ побољшање живота наших грађана на цијелој територији Републике Српске“, изјавила је Цвијановићева новинарима.

Она је нагласила да је овај водоводни пројекат плод сарадње локалних власти и Владе Републике Српске, укључујући и Фонд за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Републике Српске.

„Оно што је важно јесте да смо се данас увјерили да сви радови, везано за изградњу нове болнице у Источном Сарајеву која ће бити једна од најмодернијих болница у Републици Српској, теку планираном динамиком. Велики је догађај и долазак Његове светости патријарха српског Иринеја и отварање православног обданишта“, рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је јутрос са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком била на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем и премијером Аном Брнабић и да су и овај пут добили пуну подршку Србије за низ важних инфраструктурних објеката, који се, између осталог, односе и на општине Источно Ново Сарајево и Пале.

„Источно Сарајево је стратешко за Републику Српску и сваки пројект који се реализује у било ком дијелу Републике Српске није важан само на микро-плану и за становништво те општине, него је важно и за цијелу Републику Српске“, поручила је премијер Српске.

Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Републике Српске Срђан Тодоровић најавио је да ће Фонд, у име Владе Републике Српске, наставити да даје подршку реализацији стратешких инфраструктруних објекта, попут управљања отпадом и водоснабдијевања на подручју Источног Сарајева.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изразио је задовољство реализацијом ових пројеката, те истакао да је њихов циљ побољшање живота грађана овог дијела Републике Српске.

Према његовим ријечима, општина ће наставити да улаже у Тврдимиће и локална насеља с циљем стварања услова за туризам.

Директор Јавног предузећа „Водовод и канализација“ Источно Ново Сарајево Јован Катић захвалио је Влади Српске, Фонду и општини Источно Сарајево за подршку реализацији овог пројекта.

Извор: СРНА

Scroll To Top