Свечано дочекан свјетски првак у џудоу

Велики број грађана Источног Сарајева дочекао је вечерас у парку „Гаврило Принцип“ новог свјетског првака у џудоу Немању Мајдова.

„Нисам знао да ћете ме овако дочекати, иако сам знао да имам велику подршку својих суграђана. Остао сам без текста“, рекао је Мајдов.

Мајдов је истакао да је први свјетски првак из Србије и балканских простора, што му је био циљ када је почео да тренира џудо.

Он је рекао да је побиједио седам мечева, а да је у категорији било 77 такмичара из цијелог свијета.

Нови свјетски шампион је нагласио да му је сан донијети олимпијско злато у Источно Сарајево, за који се нада да ће се остварити на наредним Олимпијским играма.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да је велика ствар за једну земљу када каже да је „земља свјетских шампиона“, те да општина и град из којег долази нови свјетски шампион треба да буду поносни, а да заслуге припадају породици Мајдов, прије свега, мајци Биљани.

Ћосић је истакао да општина Источно Ново Сарајево пружа подршку спорту али да је Мајдов овај пут превазишао све могућности и доказао да један момак може сам доста да уради.

„Морам да обећам пред свима вама. Данас смо рекли да ћемо направити салу за свјетског шампиона“, додао је Ћосић и честитао освајање злата свјетском прваку у џудоу.

Мајдов је као репрезентативац Србије у џудоу постао првак свијета у конкуренцији до 90 килограма на шампионату у Будимпешти. Он је у финалу побиједио Словенца Михаела Зганка и послије 37 година донио прву свјетску златну медаљу за Србију.

Мајдов је рођен 10. августа 1996. године на Палама у Републици Српској, а наступа за репрезентацију Србије. Џудо је почео тренирати у децембру 2003. године.

Извор: СРНА

Scroll To Top