Голијан: Oво је историјски резултат, поносан сам на њега

Голијан: Oво је историјски резултат, поносан сам на њега

Репрезентативац Републике Српске и члан Џиу џицу клуба Славија Дејан Голијан, освојио је у суботу, 28. октобра 2017. године, бронзану медаљу на Европском првенству за јитсуке до 18 година у Букурешту.

До медаље је стигао побједама у три меча, те тијесним поразом од Холанђанина који га је у полуфиналу и послао у репесаж. У разговору за портал sportdc.net, Дејан Голијан истиче да је изузетно поносан на ову медаљу, историјску за клуб и Савез.

„Поносан сам на овај резултат. Напорно смо тренирали и на крају се труд исплатио. Имао сам изузетно јаку конкуренцију. Први меч сам радио са Бугаром којег сам лако завршио. Други меч сам се сусрео са Италијаном којег сам такође побиједио, да би у полуфиналу изгубио од Холанђанина који је постао европски првак. На крају, у борби за бронзу побиједио сам домаћег представника који је освајач многих медаља са европских такмичења, као и бронзане медаље на Свјетском првенству. Побједом над Румуном освојио сам бронзану медаљу, и направио историјски успјех како за клуб, тако и за савез. Желио бих да се захвалим прије свега мојој породици, мојим пријатељима, клубу, и свима који ме подржавају од самог почетка“, рекао је за Дејан Голијан након освајања бронзане медаље.

Република Српска је отишла са три представника на ово Европско првенство. Миа Елек је била пета, а други дан такмичења наступио је и Ненад Ђорђић.

Извор: sportdc.net

Scroll To Top