Источно Сарајево ће обезбиједити испоруке воде за Кантон Сарајево

Источно Сарајево ће обезбиједити испоруке воде за Кантон Сарајево

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је данас Срни да је, уз уговором прецизно дефинисане тржишне услове, ова општина обезбиједила испоруке воде за Кантон Сарајево.

„То је, надам се, завршетак процеса који је протеклих неколико мјесеци вођен путем водоводних предузећа из Источног Сарајева и Сарајева“, рекао је Ћосић.

Он је додао да ће тај аранжман донијети одређени приход „Водоводу“ Источно Сарајево, који ће бити употријебљен за даљу реконструкцију водоводне мреже, али и самог изворишта.

„Они имају потребу за одређеним количинама воде у самом граду Сарајеву, што се и виђело кроз нередовно снабдијевање потрошача, односно редукције. Ми имамо одређене вишкове, у овом случају то је 25 литара воде у секунди, а имамо и реконструисан водоводни систем кроз брдо Мојмило из Ђукића потока, који излази на страну насеља Храсно“, појаснио је Ћосић.

Ћосић је истакао да је вода најзначајнији ресурс у Источном Новом Сарајеву, те да је циљ да се ојача извориште, како би се испорука воде Кантону у наредном периоду удвостручила, а самим тим поваћали приходи остварени од испорука вишкова воде.

„Ми смо се трудили да цијели процес водимо ван медијске пажње, иако је интересовање у Сарајеву било огромно. Све оно што буде могло да донесе приход Источном Новом Сарајеву и јавним предузећима ће бити искориштено и реализовано“, рекао Ћосић и додао да се нада да ће људи из Кантона испоштовати договор.

Он је изразио задовољство што је овим договором ријешен дио проблема грађанима Сарајева, нагласивши да је тај град и у рату био снабдијеван из изворишта воде са подручја ове општине.

Извор: СРНА

Scroll To Top