Социјални дан: Средњошколци из Источног Сарајева волонтирали у Општинској управи

Асоцијација средњошколаца у Босни и Херцеговини (АСуБиХ) данас, 20. октобра 2017. године реализовала је свој други по реду Социјални дан – дан када средњошколци мијењају своје школске клупе за радна мјеста.

Локални тим Источно Сарајево АСуБиХ, окупио је групу ученика Гимназије и средње стручне школе Источна Илиџа, који су данас волонтирали у просторијама Општинске управе Источно Ново Сарајево у оквиру пројекта „Социјални дан“. Средњошколци су данас добили своје прво радно искуство, провели један радни дан у општини и стекли своје прве радне навике.

Начелник општине Љубиша Ћосић примо је средњошколце, те их овом приликом упознао са начином рада и функционисањем Општинске управе. Након пријема, ученици су имали прилику да проведу свој радни дан у изабраном општинском Одјељењу, да осјете дио радне атмосфере али и да се укључе  у реализацију радних задатака, заједно са начелницима општинских Одјељења.

Обезбијеђене дневнице средњошколцима-волонтерима усмјериће се у Фонд Социјалног дана, чиме ће се финансирати пројекти средњошколаца у њиховим локалним заједницама.

20.10.2017.

Scroll To Top