Одржана VIII сједница Привредног савјета општине Источно Ново Сарајево

Одржана VIII сједница Привредног савјета општине Источно Ново Сарајево

У сали пословне зграде Томашевић II, одржана је VIII сједница Привредног савјета општине Источно Ново Сарајево.

Члановима Привредног савјета су представљени пројекти, које општина Источно Ново Сарајево намјерава реализовати у наредном периоду и то: Пословна зона Врањеш и Рекреациона зона и викенд насеље Тврдимићи. Када је ријеч о Пословној зони Врањеш, присутним привредницима су презентоване карактеристике ове пословне зоне, број планираних парцела, распоред и намјена истих.

Начелник општине је истакао да ће у наредном периоду Општинска управа  настојати осигурати средства за изградњу функционалне инфраструктуре у овој зони, како би се повећала њена атрактивност за све заинтересоване инвеститоре. Напоменуто је да су први конкретни кораци, који се односе на опремање зоне већ урађени кроз изградњу попречних саобраћајница као и започетим радовима на главној приступној саобраћајници, која ће отворити пословну зону. На састанку је најављено да  ће Општинска управа у наредном периоду расписати Јавни позив за све заинтересоване инвеститоре.

Такође, привредницима је презентован пројекат „Рекреациона зона и викенд насеље Тврдимићи“. Присутни су обавјештени да је донешена Одлука о приступању изради Урбанистичког пројекта за Рекреациону зону и викенд насеље Тврдимићи,  те да ће се у наредном периоду приступити изради планских докумената за реализацију овог пројекта. У складу са Нацртом буџета  општине за 2018. годину, планираће се  издвајање средстава за изградњу помоћних објеката и дјелимично уређење простора око постојећег дома.

Чланови Привредног савјета су упознати и са ативностима које се односе на организовање манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“ . Ова зимско-туристичка манифестација  ће се oдржaвaти за  вријеме новогодишњих и божићних празника у Источном Новом Сарајеву а биће намијењена свим граћанима. Својим садржајима манифестација “Зима у Источном Новом Сарајеву” ће посјетиоцима да понуди мноштво садржаја забаве, музике, промоције домаћих производа  и унаприједи туристичку понуду општине.

Предсједник Привредног савјета је истакао задовољство, због чињенице да локални привредници нису искључени из креирања капиталних пројеката, који се реализују на нивоу општине, те што се путем Привредног савјета јача привредно-јавни дијалог.

На VIII сједници Привредног савјета усвојен је Плана рада за 2018. годину.

Привредни савјет окупља најеминентније привреднике Општине Источног Новог Сарајева ради њиховог активног учешћа у процесу унапређења пословног окружења у овој општини. Активности Савјета су подржане Пројектом привлачења инвестиција и унапређења пословног окружења на локалном нивоу „LIFE“, којег импементира групација Свјетске банке у партнерству са Британском амбасадом.

14.11.2017.

Scroll To Top