Ћосић: Источно Ново Сарајево потврдило статус развијене општине

Ћосић: Источно Ново Сарајево потврдило статус развијене општине

Источно Ново Сарајево у овој години потврдило је статус развијене општине, са тенденцијом да се у наредном периоду нађе међу пет најразвијенијих и најпросперитетнијих општина у Републици Српској, изјавио је синоћ начелник општине Љубиша Ћосић.

Обраћајући се окупљенима на пријему који је организован поводом Нове године и Божића, Ћосић је рекао да ће у наредна два до три дана бити расписан тендер за изградњу градског трга Србија.

Он је истакао да је општина, цијенећи специфичност буџета у коме доминирају сопствени приходи у односу на пореске обавезе, у овој години успјела да реализује готово 99 одсто обавеза према буџетским корисницима.

„Ову годину обиљежило је отварање обданишта `Патријарх Павле`, а реализован је и знатан број капиталних пројеката којима су створени предуслови да се у 2018. години направи један значајан инвестициони циклус који ће се огледати у изградњи градског трга, спортске дворане, завршетку изградње зграде Дома здравља, али и изградњи нове Дечанске улице и још неких садржаја у сеоским мјесним заједницама“, истакао је Ћосић.

Начелник је додао да ће у наредној години посебна пажња бити посвећена радовима на излетишту „Тврдимићи“ за шта су издвојена знатна финансијска средства.

„У наредној години радићемо још снажније и ангажованије на крупним капиталним пројектима, а, осим тога, имамо најаве привредних субјеката који своје сједиште желе да смјесте у пословној зони која ће бити отворена у првој половини сљедеће године“, поручио је Ћосић.

Начелник општине се осврнуо и на спортске резултате, истакавши велики успјех џудисте Немање Мајдова који је постао свјетски првак, али и на Рукометни клуб „Славија“ који се такмичи у Премијер лиги БиХ, те фудбалере и кошаркаше „Славије“ који се такмиче у Првој лиги Републике Српске.

„Доста ствари смо током ове године урадили у свим сферама живота, и наставићемо током идуће године, а све с циљем заокруживања инвестиционог циклуса са 2020. годином, исто као што смо и радили са 2016. годином“, закључио је Ћосић.

Извор: СРНА

27.12.2017.

Scroll To Top