Усвојен буџет за наредну годину од 10.051.700 КМ

Усвојен буџет за наредну годину од 10.051.700 КМ

Скупштина општине Источно Ново Сарајево усвојила је данас буџет за наредну годину од 10.051.700 КМ, што је први пут од 2012. године да је буџет већи од 10 милиона КМ.

„То говори да смо у посљедње двије године радили много на остварењу властитих прихода и прилива“, рекао је начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

Он је изразио жаљење што средства од ПДВ-а у буџету општине износе само 1.500.000 КМ, подсјећајући да општине Источна Илиџа и Соколац имају два милиона марака, а Пале око три милиона КМ.

„Сматрам да смо у расподјели средстава од ПДВ-а оштећени и у наредне три године борићу се да та средства у буџету буду повећана, јер је општина неправедно запостављена“, рекао је Ћосић и додао да општина Источно Ново Сарајево стално расте, као и њене потребе, да се повећава број становника и постаје центар регије.

Он је увјерен да ће овај буџет сигурно бити повећан ребалансом јер ће наредне године на подручју општине бити реализован 21 капитални пројекат, међу којима завршетак изградње Дома здравља, изградња градског трга и реконструкција спортске дворане.

Ћосић је рекао да су у току реговори са белгијским партнером о изградњи хотела и аква-парка, а процијењена прва фаза ове инвестиције је осам милиона евра.

Одборник ПДП-а Саво Шкрба рекао је да је гласао за буџет јер је начелник прихватио његову иницијативу да у наредној години размисли о пројектима изградње улице са четири траке која би повезала Кулу и Враца, куповине земљишта фирме „Енергоинвест“ и уређења корита ријеке Тилаве.

29.12.2017.

Scroll To Top