Одржана 13. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Одржана 13. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Тринаеста редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је у сриједу, 21. фебруара 2017. године и на њој је разматрано 7. тачака дневног реда.

На тринаестом скупштинском засједању одборници су изабрали Александра Главаша за предсједника Скупштине општине Источно Ново Сарајево, који је иначе досадашњи одборник ДНС-а.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић је изразио задовољство што се након пет мјесеци, колико је прошло од смјене дотадашњег предсједника Скупштине општине Дејана Шантића, комплетира скупштинско руководство. Начелни је честитао г- дину Главашу на избору, пожељевши му да успјешно води Скупштину, уз жељу да се максимално ангажује када је у питању поштовање Пословника и Статута Општине.

Новоизабрани предсједник Скупштине општине Александар Главаш, истакао је да је његова обавеза, као и обавеза одборника, да подрже развој општине и да прате и помажу рад  Општинске управе.

На тринаестој сједници Скупштине општине г-ђа Маја Пандуревић је разријешена дужности вршиоца дужности директора Предшколске установе „Патријарх Павле“ Источно Ново Сарајево, а за вршиоца дужности ове установе именован је г-дин Никола Ашанин.

Одборници су прихватили Информацију о избору спортисте године општине Источно Ново Сарајево за 2017. годину, у којој се наводи да Општинска управа, у сарадњи са спортским колективима, вршећи избор спортисте године, истовремено сумира и промовише достигнућа спортиста, спортских радника и спортских колектива. Избор спортисте године по свим категоријама врши Савјет за спорт а према Правилнику за избор спортисте године општине Источно Ново Сарајево.

Такође, донесена је Одлука о додјели новчаних средстава политичким странкама у 2018. години, које имају одборнике у Скупштини општине Источно Ново Сарајево за финансирање дијела трошкова редовног рада у износу од 30.000,00 КМ.

22.02.2018.

Scroll To Top