Одржана сједница Форума за безбједност Општине Источно Ново Сарајево

Одржана сједница Форума за безбједност Општине Источно Ново Сарајево

У Општинској управи Источно Ново Сарајево у четвртак, 22. фебруара одржана је редовна сједница Форума за безбједност, којом је предсједавао начелник општине Љубиша Ћосић.

На дневном реду су се нашле различите теме од значаја за побољшање безбједности грађана наше општине. Иницијативе су се односиле на: безбједност ученика у основним и средњим школа, анализа ситуације у вези безбједности у саобраћају, рад угоститељских објеката као и општа безбједност грађана општине Источно Ново Сарајево.

Овом приликом на сједници Форума заузети су закључци, да руководство Центра за социјални рад изврши посјету основној и средњој школи ради идентификовања дјеце са ризичним понашањем. Предложено је постављање лежећих полицајаца на дјеловима улица Стефана Немање и В. П. Путника, као и постављање бетонских ивичњака на тротоаре у улици Спасовданска. Такође, разговарано је на тему појачане контроле појединих угоститељских објеката на територији локалне заједнице.

Присутни су закључили да је општа безбједност на подручју општине Источно Ново Сарајево на веома задовољавајућем нивоу, те је истакнута јако добро сарадња између представника локалне заједнице, државних институција, јавних установа и невладиних организација, који заједнички дјелују на превенцију и сузбијање криминалитета.

23.02.2018.

Scroll To Top