Представа “Зла жена“ први пут у изведби Аматерског драмског студија Матичне библиотеке

Представа “Зла жена“ први пут у изведби Аматерског драмског студија Матичне библиотеке

У организацији Матичне библиотеке Источно Сарајево и у извођењу Аматерског драмског студија Матичне библиотеке у суботу, 3. марта 2018. године са почетком у 18:00 часова, одиграће се представа „Зла жена“ Јована Стерије Поповића.

Оснивач Аматерског драмског студија Матичне библиотеке Источно Сарајево Зоран Тодоровић рекао је за портал Сарајево-РС да је ово прва јавна изведба овог студија, који је основан у сарадњи Студија Театролог и Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Тодоровић је покушао овим путем да анимира младе људе нове генерације заљубљене у театар и умјетност уопште.

„Подршка средине за сада није одиграла значајан фактор у развоју Драмског студија, али ја сам увјерен да ће се то промјенити, у позитивном смислу, послије извођења представе „Зла жена“. Ријеч је о класичном дјелу српске драме и позоришта, које је својим главним дијеловима актуелно и данас, те да ће млади и будући потенцијални глумци овом изведбом освојити симпатије домаће публике“, рекао је Тодоровић за наш портал.

Он истиче да су у питању аматери који немају досадашњег већег искуства на позоришној сцени, али да њихов труд, ентузијазам и позитиван приступ надокнађују професионалне недостатке.

„Ово искуство ће им практично показати колико су савладали до сада, али, што је још важније, колико је тога тек пред њима уколико се наставе бавити овим племенитим позивом, аматерски или професионално“, додаје Тодоровић.

Тодоровић се нада да ће се у нашем граду временом оформити више оваквих глумачких група, што ће временом створити основу за квалитетан домаћи позоришни кадар, у свим сегментима те пријеко потребне институције.

Како каже, очекују добру посјету и позитивну подршку грађана и корисника Матичне библиотеке Источно Сарајево.

У представи играју Миљан Максимовић, Ана Игњатовић, Милица Кењић, Никола Шеховац, Даринка Кењић и Будимирка Кењић.

Инспицијент је Марија Ђевић.

Улаз бесплатан!

Извор: sarajevo-rs.com

Scroll To Top