Програмери Средње школе „28. јуни“ побједници на регионалном такмичењу средњошколаца

Програмери Средње школе „28. јуни“ побједници на регионалном такмичењу средњошколаца

Након побједе на „M:tel app“ такмичењу средњошколаца у изради мобилних апликација за Андроид™ ОС или iOS, програмери из Средње школе 28. јуни из Источног Сарајева су у уторак, 27. фебруара 2018. године, са својом апликацијом „Move Fit“ побједили и на региоалном такмичењу одржаном у Београду.

На иницијативу телеком оператера МТЕЛ-а и МТС-а из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, а у организацији STARTIT центра у Београду, данас је одржано такмичење на коме се бирала најбоља апликација коју су креирали средњошколци. У конкуренцији дванаест такмичарских екипа из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине побједила је екипа Средње школе „28 јуни“ из Источног Сарајева.

Побједнички тим под називом „RB Dev“ чине млади програмери Радмило Боровина и Раде Бјелица и њихов ментор професор Драган Влачић.

„Move Fit“ апликација је намјењена рекреативцима који желе да у сваком тренутку знају колико километара су препјешачили или претрчали али и да имају увид у сопствену статистику кретања. Ради се о хибридној (Андроид + web) апликацији.

На свечаности на којој су присуствовали и директори МТЕЛ-а и МТС-а побједничком тиму је уручена награда, а стекли су право учешћа на такмичењу вишег ранга које ће се одржати у априлу 2018. године у Берлину у Њемачкој.

Извор: katera.news

28.02.2018.

 

Scroll To Top