Одиграна премијера представе „Зла жена“

Глумци Аматерског драмског студија Матичне библиотеке Источно Сарајево у суботу, 03. марта су у Културном центру Источно Ново Сарајево премијерно извели представу „Зла жена“ Јована Стерије Поповића.

Билблиотекар Слађана Братић изразила је задовољство да је баш под окриљем Матичне библиотеке Источно Сарајево постављена аматерска представа.

„Свјесни смо да то није на врхунском и професионалном нивоу, али у сваком случају постављамо темеље неког редовног репертоара. Надамо се да ћемо успоставити сарадњу и са неким другим аматерским позориштима у Републици Спској и на тај начин обогатити културни живот града Источно Сарајево“, додала је она.

Оснивач Аматерског драмског студија Матичне библиотеке театролог Зоран Тодоровић изјавио је новинарима да је ова изведба прва представа овог аматерског ансамбла.

„Изабрали смо Стерију, који је класик. То је представа која не застаријева, због своје тематике се може увијек играти и осавременити. Углавном није тешка за пратити, али није тешка ни за поставку због чега смо је и избарали, јер смо аматерски драмски студио“, рекао је Тодоровић.

Он је нагласио да глумци немају никаквог искуства на сцени, па је ова представа изабрана како им не би „загорчао живот“ већ да се глумци и публика лакше нађу на истој „таласној дужини“.

У представи су играли чланови Аматерског драмског студија Матичне библиотеке Милан Максимовић, Ана Игњатовић, Милица Кењић, Никола Шеховац, Даринка Кењић и Будимирка Кењић.

Извор: СРНА

Фото: Дарко Ковачевић

Scroll To Top