Одржана 14. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Одржана 14. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Четрнаеста редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево одржана је у понедјељак, 26. марта 2018. године и на њој су разматране 24 тачке дневног реда.

На четрнаестом скупштинском засједању одборници су усвојили Одлуку о кредитном задужењу општине Источно Ново Сарајево у износу од 5.000.000,00 КМ у сврху рефинансирања дугорочних задужења и реализације капиталних пројеката.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да кредит не представља у цијелости ново задужење, наводећи да ће 3.000.000 КМ бити утрошено на враћање ранијих кредита по повољнијој каматној стопи и на дужи период, што ће утицати и на висину мјесечне рате, а само 1.500.000 КМ за капиталне инвестиције.

Он је навео да ће 1.500.000 КМ бити искоришћено за реализацију свеобухватног плана инвестиције који ће бити реализован током ове, а сигурно завршен у наредној години, те да план тих инвестиција није само резултат актуелне општинске власти, већ су неке добре идеје преузете и од прошлих администрација.

„За изградњу Дечанске улице биће потрошено 700.000 КМ. То је саобраћајница која ће омогућити прилаз новој пословној зони, даљу изградњу у регулационом плану `центра три` и изградњу нових стамбено и стамбено-пословних објеката“, рекао је Ћосић.

Он је додао да је општина од Владе Републике Српске обезбиједила 2.000.000 КМ за завршетак изградње спортске дворане, те ће из тог кредита 500.000 КМ бити додатно уложено за завршетак радова на дворани, а преостала потребна средства за тај објекат биће планирана и у буџету за идућу годину.

Према његовим ријечима, општина Источно Ново Сарајево ће у овој и у првом тромјесечју наредне године у јавну инфраструктуру инвестирати скоро 11.000.000 КМ, што се у нашој локалној заједници никада није догодило.

На четрнаестој сједници Скупштине општине, на приједлог одборника ПДП-а Саве Шкрбе једногласно је на дневни ред уврштен и усвојен приједлог иницијативе за изградњу спомен – крста на локалитету Помоли у Тврдимићима, као знак сјећања на све страдале борце Сарајевско – романијске регије и сјећања на егзодус Срба из Сарајева.

Одборници су једногласно усвојили и приједлог Одлуке о висини просјечне коначне грађевинске цијене једног квадратног метра корисне површине стамбеног и пословног простора из претходне године на подручју наше општине, као и Одлуку о утврђивању најниже почетне продајне тржишне цијене грађевинског земљишта на подручју општине Источно Ново Сарајево за 2018. годину.

27.03.2018.

Scroll To Top