Потписан Меморандум о оснивању Центра за руске студије на Универзитету у Источном Сарајеву

Потписан Меморандум о оснивању Центра за руске студије на Универзитету у Источном Сарајеву

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић примио је у четвртак, 01. марта делегацију Сибирске школе корпоративног управљања из Омска (Русија). Током ове посјете вођени су разговори у погледу оснивања Центра за руске студије на Универзитету у Источном Сарајеву.

Начелник Ћосић овом приликом је потписао Меморандум о сарадњи између „Сибирске школе корпоративног управљања“ и Општинске управе Источно Ново Сарајево, у вези реализације заједничких пројеката и дугорочног партнерства у подручјима од заједничког интереса. Овим Меморандумом дефинисаће се видови сарадње између потписника у области научно-истраживачке, стручне и образовне дјелатности. Такође, Меморандумом је дефинисано да ће се сарадња одвијати на принципу обостраног интереса, кроз заједничко ангажовање расположивих људских и материјалних ресурса.

У оквиру 8. Међународне научно-практичне конференције, која је одржана у четвртак 02. марта у Палама потписан је и споразум између ректора Универзитета у Источном Сарајеву и ректора Сибирске школе корпоративног управљања о оснивању Центра за руске студије, који ће обухватати све сегменте изучавања и сарадње када је у питању руски језик, култура, бизнис, економија и сви други аспекти сарадње.

05.03.2018.

Scroll To Top