Потписан уговор о наставку изградње објекта Дома здравља Источно Сарајево-друга фаза

Уговор о наставку изградње објекта Дома здравља Источно Сарајево – друга фаза, у вриједности од 584.000 КМ и анекса споразума о финансирању, потписани су данас у кабинету начелника Општине Источно Ново Сарајево Љубише Ћосића.

Финансијска средства од око 450.000 за реализацију овог пројекта издвојиће општина Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа 60.000 КМ, Јавна установа Апотеке Источно Сарајево 50.000, а за Завод медицине рада и спорта Републике Српске и Дом здравља средства је дозначило Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је након потписивања, да је пројекат успио јер је у њега укључен велики број партнера, што је његова највећа вриједност.

Ћосић је подсјетио да су у првој фази завршени груби грађевински радови, а сада је предвиђено постављање столарије, фасада, електро и машински радови унутра, оспособљавање објекта, али куповина опреме није обухваћена овим пројектом. Радови би требало да почну за 10 до 15 дана.

„Овим ће бити обезбијеђено нових 1.000 метара квадратних за Дом здравља, апотеке ће добити трајно рјешење, неће више бити под закупом, а најбитније од свега је да ће грађани Источног Сарајева имати бољу примарну здравствену заштиту“, истакао је Ћосић.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је да је за овај пројекат локална заједница издвојила 60.000 КМ, додајући да је било улагања и раније.

„У буџету општине за ову годину планирана су средства за куповину санитетског возила у вриједности од 70.000 КМ. Тренутно се преговара о изградњи двије амбуланте породичне медицине или куповини објеката за мјесну заједницу Добриња и Касиндо. Сва ова улагања имају за циљ побољшање примарне здравствене заштите становника Источне Илиџе“, рекао је Божовић.

Сједиште регионалног Завода медицине рада и спорта Републике Српске биће у новим просторијама Дома здравља Источно Сарајево у 200 метара квадратних.

Директор Завода Анка Шмитран Ћурић изјавила је да је потписивањем уговора о завршеној фази радова на овој здравственој установи заокружена цјеловитост покривања територије цијеле Републике Српске.

„Осим Бањалуке, имамо центре у Приједору, Добоју, Бијељини и Требињу. Тиме ће бити заокружено пружање услуга у овом дијелу за становнике Републике Српске из подручја медицине рада и медицине спорта“, рекла је Ђурићева.

Вршилац дужности директора Дома здравља Источно Сарајево Тијана Гаврић Мичић и замјеник директора Данило Кујачић, који су присуствовали данашњем потписивању уговора, сагласни су да ће се реализацијом пројекта знатно побољшати квалитет у пружању услуга, пацијенти ће бити задовољнији, а радници имати боље услове за рад.

Извођач радова је предузеће „Мега пројект“ из Источне Илиџе и, према ријечима директора Милоша Гаврића, временски услови су повољни и фирма има капацитет да за 120 дана, колики је рок, објекат буде завршен.

16.03.2018.

Scroll To Top