Стефан Ћуковић најбољи спортиста општине Источно Ново Сарајево

Стефан Ћуковић најбољи спортиста општине Источно Ново Сарајево

Члан Атлетског клуба „Источно Сарајево“ Стефан Ћуковић, првак БиХ у неколико атлетских дисциплина, проглашен је за најбољег спортисту на подручју општине Источно Ново Сарајево у 2017. години, а Рукометни клуб „Славија“ за најуспјешнији спортски колектив.

Ћуковић је, након што му је признање уручио свјетски шампион у џудоу Немања Мајдов, нагласио да му је ова награда додатни мотив да постиже што боље резултате у наредном периоду.

„Надам се да ћу испунити норму за Олимпијске игре које ће бити одржане у Токију 2020. године“, рекао је Ћуковић.

Друго мјесто на Избору најбољих спортиста припало је Теодори Перић из Карате клуба „Славија“, а треће Данијелу Блажићу из Џиу-џица клуба „Славија“.

За најуспјешнијег спортског радника у прошлој години изабран је Бојан Телетина из Клуба борилачких вјештина „Кобра“, а титула најуспјешнијег тренера за 2017. годину припала је Борису Тешановићу из Рукометног клуба „Славија“.

Признања су уручена и најперспективнијим спортистима – Марини Куртеш из Карате клуба „Славија“, младој такмичарки из Џиу-џица клуба „Славија“ Анђели Ждрале, Лани Лубура из Џудо клуба „Славија“, одбојкашици Женског одбојкашког клуба „Славија“ Мануели Драговић и атлетичарки Маји Пандуревић из Атлетског клуба „Источно Сарајево“.

Међу перспективним спортистима су и Дејан Голијан из Џиу-џица клуба „Славија“, Срђан Пандуревић из Џудо клуба „Славија“, Лазар Ждрале и Урош Мачар из Џудо клуба „Рандори“, Игор Лазаревић из Рукометног клуба „Славија“, кошаркаш Стефан Симанић из Омладинског кошаркашког клуба „Славија“ и Давид Мишовић из Спортског клуба „Темпо“.

Уручена су и признања за најуспјешније спортисте по гранама спорта.

У каратеу је најбољи Максим Аврамовић из Карате клуба „Славија“, а у џиу-џици Марко Дамјановић из клуба „Славија“, у џудоу Невен Михић /Џудо клуб „Славија“/ и Никола Пљеваљчић /Џудо клуб „Рандори“/. Дејана Војиновић из Рукометног клуба „Славија“ најбоље је оцијењена у рукомету за жене, а Младен Вукадин проглашен је за најбољег рукометаша у 2017. години.

У одбојци је најбоља у прошлој години била Татјана Лучић, у кошарци Матија Шеховац, у атлетици Катарина Лемез, док је најбољи кик-боксер Миљан Ковачевић.

Признање „Горан Иванковић“ за посебан допринос развоју спорта додијељено је Тањи Перишић – спортском раднику, тренеру Карате клуба „Славија“.

За амбасадора спорта општине Источно Ново Сарајево проглашен је освајач златне медаље на Свјетском првенству у џудоу 2017. године у Будимпешти Немања Мајдов.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је новинарима да је 2017. година једна од најуспјешнијих за ову локалну заједницу када је ријеч о резултатима спортиста и спортских клубова.

„Мислим да ће ова општина у наредном периоду изњедрити олимпијца. Иако смо мала локална заједница, имамо 18 спортских клубова у којима тренира више од 1.000 младих и то је велики резултат. Прошле године за спорт смо издвојили 373.000 КМ, што је највећи износ у посљедњих пет година“, навео је Ћосић.

Он је најавио изградњу два нова игралишта и обнову неколико старих, те завршетак спортске дворане.

Извор: СРНА

Scroll To Top