Свечано отворена Поликлиника Болнице Источно Сарајево

Свечано отворена Поликлиника Болнице Источно Сарајево

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар здравља и социјалне заштите Српске Драган Богданић и директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић данас су у Источном Сарајеву свечано отворили Поликлинику у саставу ове болнице.

Додик је рекао на свечаности да је изградња Поликлинике велика побједа и изразио задовољство што је Влада Републике Српске у изградњу, реорганизацију, адаптацију и опремање здравствене установе уложила осам милиона КМ.

Предсједник Српске рекао је да ће укупно у Болницу у Источном Сарајеву бити уложено 55 милиона КМ.

„Настављамо динамиком коју смо предвидјели и ускоро очекујемо отварање овог здравственог центра“, рекао је Додик.

Богданић је рекао да је грађанима Сарајевско-романијске регије данас на употребу предата Поликлиника, те најавио завршетак радова на Болници у Источном Сарајеву.

Он је истакао да су радови у Источном Сарајеву само дио инвестиција у здравствени систем Републике Српске, те навео да се инвестира и у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци, као и да почињу радови на болници у Добоју.

„Све ово имамо захваљујући опредјељењу предсједника Додика да се уложе средства у обнављање девастираног здравства“, додао је Богданић.

Директор Болнице у Источном Сарајеву Горан Тодоровић изразио је захвалност предсједнику Додику, Влади Републике Српске и високим званичницима Српске без којих, како је нагласио, не би било Поликлинике.

„Данас нашем народу предајемо на употребу објекат којег се не би постидјеле ни богатије земље од наше“, рекао је Тодоровић.

Отварању Поликлинике су присуствовали и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, представници локалних власти, посланици у парламентима Републике Српске и БиХ са овог подручја.

Објекат је опремљен најсавременијом опремом, чиме су створени сви услови да почне са радом пуним капацитетом.

Поликлиника ће бити функционално повезана са новим објектом Болнице Источно Сарајево, који је у изградњи и чији је обилазак планиран у оквиру ове свечаности.

Извор: СРНА

Scroll To Top