Учесници научно-стручног симпозијума “Инфотех-Јахорина 2018” посјетили споменик Гаврилу Принципу

Седамнаести међународни научно-стручни симпозијум “Инфотех-Јахорина 2018”, чији је организатор Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву свечано је отворен јуче у хотелу „Бистрица“.  У оквиру поменутог симпозијума чији су учесници научници, инжењери, истраживачи и студенти из свих већих градова Републике Србије, данас су боравили у  туристичкој посјети Источном Сарајеву.

На приједлог нашег суграђанина Драгана Лучића, јединог лиценцираног туристичког водича из Републике Српске учесници научног симпозијума добили су прилику да посјете и Градски парк „Гаврило Принцип“.

Након уводне ријечи гдин Драган упознао је присутне са историјским настанком и значајем Источног Сарајева, одмах затим учесници су чули све о хероју Гаврилу Принципу, његовом мјесту у историји као и о Сарајевском атентату.

Учеснике научно-стручног симпозијума, срдачном добродошлицом у име Општинске управе, поздравила је потпредсједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево гђа Наташа Богдановић-Трифковић. Она је упознала присутне са карактеристикама наше општине, реализованим али и актуелним будућим инфраструктурним пројектима на подручју наше локалне заједнице.

22.03.2018.

 

Scroll To Top