Уприличен пријем за побједнички тим Средње школе „28. јуни“

Уприличен пријем за побједнички тим Средње школе „28. јуни“

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић уприличио је данас пријем за ученике Средње школе „28. јуни“, који су побиједили на такмичењу средњошколаца у изради апликација за андроид телефоне, које је у уторак одржано у Београду.

Ученици који су израдили првонаграђену апликацију су Раде Бјелица и Радмило Боровина, а њихов ментор био је професор Драган Влачић.

Начелник Ћосић је на данашњем пријему разговарао са ученицима о њиховим будућим плановима и овом приликом поручио да ће бити награђени за оно што су урадили за своју школу, али и нашу локалну заједницу.

„Ово је само мали показатељ да ми бринемо о њима, а све досадашње заслуге носе они сами, као и њихови професори који су препознали тај капацитет. Уколико пружимо помоћ средњошколцима ових профила и сличних, сигуран сам да ћемо у будућности имати кадрове који ће у овим областима да остваре успјех и омогуће да њихове локалне заједнице буду препознате“, рекао је Ћосић.

У конкуренцији 12 такмичарских екипа из Србије, Црне Горе и БиХ на такмичењу одржаном у Београду побиједила је екипа Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева са апликацијом „Мув фит“ /Move Fit/.  Апликација `Мув фит` намијењена је рекреативцима који желе да у сваком тренутку знају колико километара су препјешачили или претрчали, али и да имају увид у сопствену статистику кретања.

Директор Средње школе „28. јуни“ Борис Брајовић истакао је да су изузетно поносни на ученике који су израдили ову апликацију за андроид телефоне и оцијенио да ће можда управо ова награда бити даљи подстрек ученицима, да виде да се може нешто ново урадити и са мало средстава и ресурса.

Професор информатичке групе предмета Драган Влачић, који је био ментор тима закључио је да вјерује да ће апликација бити примјенљива, јер су ученици радили неке посебне функције које омогућавају додатну прецизност, тако да је већ конкурентна на тржишту.

На крају пријема, начелник Ћосић је овим младим људима поручио да су итекако показали свој капацитет, као и да ће Општинска управа пратити њихове будуће ангажмане у овој области, те им овом приликом уручио скромне новчане поклоне.

02.03.2018.

Scroll To Top