Градоначелник Требиња посјетио општину Источно Ново Сарајево

Градоначелник Требиња посјетио општину Источно Ново Сарајево

Општину Источно Ново Сарајево данас је посјетио градоначелник Требиња господин Лука Петровић заједно са тимом сарадника. На другој страни општину Источно Ново Сарајево је представљао начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић заједно са руководством општине Источно Ново Сарајево.

Током скоро двосатног радног састанка, размјењена су искуства у пракси код примјене различитих законских прописа и надлежности јединица локалне самоуправе. Констатовано је да обје локалне заједнице, Општина Источно Ново Сарајево и Град Требиње, у потпуности остварују све функције у области своје надлежности.

Такође, с обзиром да обје локалне заједнице спадају у категорију развијених, током састанка констатовано је да се врше и одређене проширене надлежности у циљу задовољења интереса грађана.

Када је у питању конкретна сарадња двије локалне заједнице договорено је:

– Екскурзије ученика основних и средњих школа у обје локалне заједнице;

– Отварање „Херцеговачке куће“ као мјеста продаје и пласмана пољопривредно-прехрамбених производа Требиња и Херцеговине у Источном Сарајеву, у пословном дјелу будуће спортске дворане у Источном Новом Сарајеву;

– Креирање модела међусобне понуде и потражње стамбених јединица у Источном Новом Сарајеву и Требињу.

Након састанка представници обје локалне заједнице су прошетали улицама Источног Новог Сарајева и посјетили локације будућег Трга Републике Србије, спортске дворане и позоришта, као и Градски парк „Гаврило Принцип“ и Православно обданиште „Патријарх Павле“.

30.04.2018.

Scroll To Top