Источно Ново Сарајево учествује у пројекту „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“

Источно Ново Сарајево учествује у пројекту „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“

Општина Источно Ново Сарајево једна је од 13 локалних заједница у Републици Српској, која је прихватила учешће у седмом пројекту „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“, а чији је организатор Одбор за помоћ Косову и Метохији уз благослов патријарха српског Иринеја.

Овим пројектом обухваћено је 782 ученика, који у Републику Српску стижу у пратњи 64 просвјетна радника из свих српских средина са Косова и Метохије.

Централни дочек све дјеце биће уприличен 16. јуна 2018. године у општини Вишеград (Андрићград).

Општина Источно Ново Сарајево ове године ће бити домаћин, те угостити ученике из свих српских средина и основних школа са Косова и Метохије. Ученици основних школа са Космета ће бити смјештени у породице њихових вршњака, који су исказали жељу и хуманост да буду домаћини својим вршњацима.

Учешћем у овом пројекту Општинска управа Источно Ново Сарајево и грађани Источног Сарајева, желе помоћи српском народу и српској дјеци, пружити им гостопримство и слободу коју немају на Космету.

Овим путем позивамо породице (родитеље) са подручја наше општине, који су у могућности а чија су дјеца ученици да угосте дјецу са Косова и Метохије.

За све додатне информације и пријаву, заинтересоване породице могу се обратити у Општинску управу Источно Ново Сарајево (кабинет начелника).

22.05.2018.

Scroll To Top