Обиљежена крсна слава и Дан општине Источно Ново Сарајево

Обиљежена крсна слава и Дан општине Источно Ново Сарајево

Служењем Свете литургије у Храму Светог великомученика Георгија у Миљевићима, којој је присуствовао велики број вјерника, јутрос је почела централна свечаност поводом обиљежавања Спасовдана – крсне славе и Дана општине Источно Ново Сарајево.

Након Свете литургије, положени су вијенци на Војничком гробљу и на централном крсту у Миљевићима. Служен је парастос и положено цвијеће и у Спомен-соби палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата.

Славски обред и ручак уприличени су данас у ресторану „Боб“, којем је присуствовао и бивши командант Прве сарајевске механизоване бригаде, пензионисани пуковник Благоје Ковачевић, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, предсједник Скупштине града Мирослав Лучић, представници привредног, културног и политичког живота Источног Сарајева као и радници општинске управе.

Улицама Источног Новог Сарајева у послијеподневним часовима прошла је славска литија, у којој је учествовао велики број грађана. Након завршетка литије, начелник општине Љубиша Ћосић и представници општинске Борачке организације положили су вијенце на споменик „Слава Српском борцу“, који се налази испред зграде општинске управе Источно Ново Сарајево.

17.05.2018.

Scroll To Top