Одржана Свечана сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Одржана Свечана сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево одлучили су на данашњој свечаној сједници да повеље општине буду додијељене предсједнику Владе Републике Српске Жељки Цвијановић и директору предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненаду Нешићу.

Цвијановићева и Нешић награде су добили поводом Спасовдана – крсне славе општине Источно Ново Сарајево.

На данашњој сједници одлучено је да Плакета општине буде уручена Министарству за избјегла и расељена лица Републике Српске, књижевнику Душану Зуровцу, џудо тренеру Љубиши Мајдову, Школи за основно музичко образовање Источно Ново Сарајево, Ватрогасној бригади Источно Сарајево, те Удружењу пензионера Источно Ново Сарајево.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изразио је задовољство што је процедура око додјеле највиших општинских признања истакнутим појединцима, колективима и институцијама од почетка исправно спроведена и што су одборници препознали најзаслужније.

„Морам да истакнем значајан допринос Владе Републике Српске заједно са својим предузећима и мислим да је потпуно оправдана одлука одборника да двије повеље Скупштине општине буду додијељене предсједници Владе Жељки Цвијановић и директору `Путева Српске` Ненаду Нешићу, који је и наш суграђанин“, рекао је Ћосић након окончања сједнице.

Ћосић је нагласио да је Влада Српске само у овој години у Источно Ново Сарајево уложила по 2.000.000 КМ за наставак градње позоришта и спортске дворане, те исто толико за изградњу Трга „Србија“, али и за још низ других мањих пројеката.

11.05.2018.

Scroll To Top