Општина Источно Ново Сарајево потписала Платформу за мир

Општина Источно Ново Сарајево потписала Платформу за мир

Општина Источно Ново Сарајево је путем институције начелника Општине, међу првима потписала Платформу за мир, чиме је послала снажну поруку да је мир најважнији темељ на којем се треба градити друштво у нашој локалној заједници, те Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Заједно са више од 60 колега начелника и градоначелника, који су такође потписали Платформу за мир, Општина Источно Ново Сарајево је свјесна чињенице да је тај документ потекао управо из локалних заједница, односно од народа и грађана који живе у општинама широм Републике Српске и БиХ, те да је подршка Платформи битан искорак ка стабилном и отвореном друштву, које треба бити спремно да разумије да постоје другачији погледи на различите историјске околности и догађаје који су се одвијали у БиХ.

Осим тога, Платформа за мир је управо платформа која омогућава отварање искреног и отвореног дијалога о свим темама које стоје или могу стајати на путу нашег напретка и бољег живота за све наше становнике.

С тим у вези, радује нас предстојеће усвајање Платформе за мир на наредној сједници Парламентарне скупштине БиХ, која ће се одржати 30. 5. 2018. године, те подржавамо и охрабрујемо такав чин посланика у Парламентарној Скупштини БиХ. Сматрамо да ће усвајање Платформе на практичан и недвосмислен начин верификовати јасну вољу народа из наше општине, Републике Српске и Босне и Херцеговине, да живе у миру, стабилности, добросусједским односима и просперитету.

29.05.2018.

Scroll To Top