Ћосић: Влада Српске придаје велику пажњу општини

Ћосић: Влада Српске придаје велику пажњу општини

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је да Влада Републике Српске придаје велику пажњу овој локалној заједници, на шта указује и директна подршка од седам милиона КМ у овој години.

„Наш овогодишњи буџет износи око 10 милиона КМ, али кад имате подршку Владе од седам милиона КМ, онда вам то јасно говори колико пажње и повјерења Влада Српске и премијер Жељка Цвијановић лично придају општини Источно Ново Сарајево“, рекао је Ћосић новинарима након састанка са предсједником Владе Српске.

Он је истакао да је од укупног износа подршке Владе Српске од седам милиона КМ, по два милиона КМ издвојено за позориште, спортску дворану и трг посредством Владе Србије, док су остатак инвестиције у путну инфраструктуру.

Ћосић каже да га радује што је Цвијановићева препознала да је општина Источно Ново Сарајево стратешки важна, како за Српску, тако и за град Источно Сарајево.

„Капитални пројекти које смо кандидовали према Влади Српске су у функцији потреба наших грађана, јер желимо да ова општина и овај град буду достојно мјесто њиховог живљења“, поручио је Ћосић.

Начелник општине Источно Ново Сарајево наглашава да би без несебичне подршке Владе Републике Српске грађани ове локалне заједнице остали ускраћени за многе ствари.

„У име општинске управе и свих грађана желим да кажем да је госпођа Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске који је највише помогао општини Источно Ново Сарајево“, рекао је Ћосић.

Начелник општине Источног Новог Сарајева уручио је јуче Цвијановићевој највеће општинско признање – Повељу Источног Новог Сарајеву, на чему је она изразила велику захвалност, нагласивши да је то најбоља потврда за предан и заједнички рад са локалним заједницима у Српској.

Извор: СРНА

Scroll To Top