Општина Источно Ново Сарајево и Гарантни фонд РС потписали Протокол о сарадњи

Општина Источно Ново Сарајево и Гарантни фонд РС потписали Протокол о сарадњи

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и директор Гарантног фонда Републике Српске Радивоје Крчмар потписали су данас Протокол о сарадњи, којим ће бити проширена мрежа подршке различитим пројектима из области привреде.

Начелник Ћосић је напоменуо да је Гарантни фонд једна од најзначајнијих финансијских институција Републике Српске која заједно са Инвестиционо развојном банком чини окосницу финансијске подршке како привреди, тако и јавним инстистуцијама у Српској.

 „Драго ми је да се у Протоколу о сарадњи налази дио који се односи на пословну зону „Врањеш“. Тиме ћемо створити могућност да привредним субјектима који тамо нађу сједиште омогућимо да, у случају кредитних захтјева комерцијалним банкама и подношењем захтјева Фонду, и добију гаранцију“, рекао је Ћосић након потписивања протокола.

Протокол о сарадњи Гарантни фонд је до сада потписао са 21 локалном заједницом у Републици Српској.

Директор Фонда Радивоје Крчмар напоменуо је да је Фонд основан ради пружања подршке развоју предузетништва кроз олакшање приступа финансијским средствима неопходним за пословне активности предузетника у Српској.

Овим Протоколом потписници ће развијати међусобну сарадњу с циљем унапређења и координације активности. Неке од њих су подршка развоју сектора грађевинарства, подршка развоју стакленичке и пластеничке производње, подршка развоју различитих облика туризма на подручју општине, као и размјена информација те стручно усавршавање кроз организацију семинара.

Scroll To Top