Информација за јавност

Информација за јавност

Општинска управа општине Источно Ново Сарајево осуђује покушај лажног информисања јавности од стране Актива младих СДС-а и његових чланова, о наводном рушењу игралишта у улици Карађорђева и сматра га политиканством и дилетантизмом подрумског нивоа. Креатори ових лажних информација треба да се запитају како ће се понашати у јавности када сваке наредне године, дана 08.07., подсјетимо наше суграђане, на овом истом игралишту, о овом покушају преваре грађана.

Ако смо добро ми у општинској управи сабрали, вриједност радова уложених у спортску инфраструктуру која ће бити приказана на наредним сликама, у општини Источно Ново Сарајево, у периоду од 2014-2018.године, износи 366.000,00 КМ. Додамо ли на то, планирану изградњу два нова игралишта у општини Источно Ново Сарајево, у току 2018.године, и то игралиште у насељу „Врањеш“, за чију изградњу је већ потписан уговор са предузећем „ГП Пут“ а.д. Источно Сарајево, вриједности 47.000,00 КМ, и планирану изградњу игралишта у улици Карађорђева, са поливалентном подлогом, која је мултифункционална, вриједности 110.000,00 КМ., лако је израчунати да ће улагања у изградњу дјечијих игралишта и простора за дјецу у нашој општини, у периоду од 2014-2018.године, износити 523.000,00 КМ.

Према томе, драги суграђани из Актива младих СДС-а општине Источно Ново Сарајево, актива жена СДС-а Источно Ново Сарајево, и „директори“ у заједничким институцијама БиХ, који сједите у општинском одбору СДС-а Источно Ново Сарајево, желим да вам се захвалим на проведеној акцији којом сте уљепшали, офарбали и оцртали једно од спортских игралишта у нашој општини. Као што смо похвалили младе из СНСД-а и ДНС-а, када су уређивали изабране дестинације на подручју наше општине у циљу показивања и доказивања страначког активизма, тако желимо да похвалимо и вас.

Међутим, у успјешном покушају да офарбате спортска поља, омакао вам се и покушај да „фарбате“ народ и наше суграђане. Током ваше акције, „фарбали“ сте народ да се борите да се предметно игралиште у непосредној близини улица Карађорђева и Цара Душана не сруши. Сада вас питамо: ко и када вам је рекао да ће игралиште да се сруши, односно да ће на овој локацији бити стамбена или пословна зграда? Одакле вам та информација и на основу чега је пласирате међу суграђане? Даћемо вам одговор, информација је неистинита и ви сте је креирали. Ако је улога Актива младих једне политичке организације да кроз своје чланство шири неистините информације према суграђанима и јавности, улога вам је нечасна и нисте дорасли имену политичке организације коју представљате. Међутим, то је ваш проблем. Као и политички „офарбаних“ портала у којима се крију ваши „директори“ борећи се за независност, објективност и тачност у информисању. Опет свих нас.

Ипак, памтићемо ово „фарбање“, истински по добром, и одати признање на уљепшаном изгледу игралишта. Неистина ће се сама разоткрити.

На дан 09.07.2018.године, општинска управа општине Источно Ново Сарајево жели да суграђанима представи пар битних информација и слика о улагањима у спортску и рекреативну инфраструктуру на подручју наше општине у периоду 2014-2018. година:

Игралиште у мјесној заједници „Миљевићи“

Вриједност радова: 55.000,00 КМ

Година изградње: 2014

Игралиште у мјесној заједници „Топлик – Тилава“

Вриједност радова: 65.000,00 КМ

Година изградње: 2014

Игралиште са вјештачком травом у мјесној заједници „Центар“

Вриједност радова: 80.000,00 КМ

Година изградње: 2015

Кошаркашко игралиште у мјесној заједници „Центар“

Вриједност радова: 66.000,00 КМ

Година изградње: 2016

Дјечије игралиште у парку „Гаврило Принцип“

Вриједност радова: 35.000,00 КМ

Година изградње: 2014

Мобилијар за дјецу у улици Карађорђева, мјесној заједници „Топлик – Тилава“ и мјесној заједници „Враца“

Вриједност радова: 10.000,00 КМ

Година изградње: 2016-2017

Мини дјечија игралишта (мјесна заједница „Центар“, обданиште „Патријарх Павле“, парк „Сунце“, рекративна зона „Тврдимићи“)

Вриједност радова: 45.000,00 КМ

Година изградње: 2018

 

09.07.2018.

 

Scroll To Top